Rabarber zal niet bovenaan je culinaire lijstje staan, maar deze student maakte er een prijswinnende likeur van. Die wordt in menig sterrenrestaurant geserveerd
Zijn rabarberlikeur won een bronzen medaille bij een mondiale wedstrijd en ligt verspreid in sterrenrestaurants door Noord-Nederland. Geerben Bleeker timmert aardig aan de weg met zijn nog jonge likeurbedrijf.

Geerben Bleeker en Floris de Steur. Foto: Jaspar Moulijn
,,Eigenlijk is de likeur een familierecept’’, zegt Bleeker, zittend in zijn eigen kantoor - een ruimte in een voormalig schoolpand met een tafel, bureau, zithoek met televisie (‘binnenkort ook een Playstation’) en stapels dozen met zijn product: rabarberlikeur. Een lichtrood mengsel in een statige fles met een bescheiden label. Onder de bedrijfsnaam Reben prijkt ‘Rabarberique’. De naam van de likeur is afgeleid van die van zijn moeder, Frederiqué. Een klein eerbetoon.
Russische roots
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier