Rabarber zal niet bovenaan je culinaire lijstje staan, maar deze student maakte er een prijswinnende likeur van. Die wordt in menig sterrenrestaurant geserveerd

Zijn rabarberlikeur won een bronzen medaille bij een mondiale wedstrijd en ligt verspreid in sterrenrestaurants door Noord-Nederland. Geerben Bleeker timmert aardig aan de weg met zijn nog jonge likeurbedrijf.

Geerben Bleeker en Floris de Steur. Foto: Jaspar Moulijn

Geerben Bleeker en Floris de Steur. Foto: Jaspar Moulijn

,,Eigenlijk is de likeur een familierecept’’, zegt Bleeker, zittend in zijn eigen kantoor - een ruimte in een voormalig schoolpand met een tafel, bureau, zithoek met televisie (‘binnenkort ook een Playstation’) en stapels dozen met zijn product: rabarberlikeur. Een lichtrood mengsel in een statige fles met een bescheiden label. Onder de bedrijfsnaam Reben prijkt ‘Rabarberique’. De naam van de likeur is afgeleid van die van zijn moeder, Frederiqué. Een klein eerbetoon.

Russische roots

Nieuws

menu