Studente Loes (22) uit Groningen zag haar vriend al meer dan een jaar niet, nu is het uit: 'Ik was drie uur te laat op het vliegveld'

Loes Overeem (22) kon door corona haar vriend veertien maanden niet zien. De Zwolse die studeert in Groningen miste op het nippertje haar vliegtuig naar Nieuw-Zeeland, waar door covid-19 strenge regels gelden. Omdat ze geen perspectief meer zagen, besloten ze het een paar weken geleden uit te maken, hoewel ze nog smoorverliefd op elkaar zijn.

Loes en Cameron in Nieuw-Zeeland.

Loes en Cameron in Nieuw-Zeeland. Foto: Loes Overeem

‘Loes, ze sluiten de grenzen binnen nu en twaalf uur, dus je moet nu komen’, appt de Britse Cameron (24) zijn Zwolse vriendin Loes Overeem (22) als ze op 19 maart wakker wordt. Haar koffers staan al ingepakt in haar slaapkamer, want die dag stapt ze op het vliegveld naar Nieuw-Zeeland, waar hij woont. Ze willen samen studeren en door het land reizen. Ze is gelijk klaarwakker. Paniekerig rent ze naar beneden, licht haar ouders in en springt in de auto. Hup, naar het vliegveld. Ze moet en zal haar vliegtuig naar Nieuw-Zeeland halen, zodat ze Cameron weer in haar armen kan sluiten.

Loes, hoe was dat moment voor jou?

Nieuws

menu