Grote Markt, DUO, Forum. Groningen bouwt in moordend tempo. Zoek de verschillen met Google Streetview. Herken jij deze plekken in Stad nog terug?

Foto's: Google Streetview Beeldbewerking: DVHN

Groningen bouwt. En niet zo'n beetje ook. Gelukkig is er Google Streetview om terug te gaan in de tijd. Herken jij deze plekken in Stad nog terug?

Heb je zelf een bijzondere metamorfose gespot in Groningen? Stuur een mailtje naar [email protected] Klik hier om te zien hoe je terug gaat in de tijd in Google Streetview .

Boumaboulevard

De Euroborg, thuishaven van FC Groningen, is van 2006. Het stadion stond er jarenlang vrij eenzaam bij in de omliggende wijk Europapark. Inmiddels is het wat drukker geworden. Kijk zelf maar.

Friesestraatweg

Woldring blijft Woldring aan de Friesestraatweg. Maar dan net even anders.

DUO

Ken je de vier torens van DUO aan de Kempkensberg nog? Ze werden gesloopt en maakten in 2009 plaats voor een fonkelnieuw cruiseschip. Of zie jij iets anders in het gebouw?

Boterdiep

Bijna nergens zoveel bedrijvigheid als op en rond het Ebbingekwartier. Hier zie je een deel van de oude en nieuwe situatie vanaf het Boterdiep. En de werkzaamhedenin het gebied zijn nog steeds in volle gang.

Oosterpark

De eerste foto doet toch een beetje pijn. Het Oosterparkstadion is niet meer. Inmiddels kun je op de plek van het voormalige veld van FC Groningen wonen. Aan de Piet Fransenlaan, bijvoorbeeld. Da's dan weer mooi.

Forum

Dit is misschien wel de grootste metamorfose. Wie woont aan de Schoolstraat, heeft met de komst van het Forum een ietwat ander uitzicht gekregen. De overburen hebben flink geklust, zeg maar.

De Hoogte

Je ziet in de verte de gesloopte analistenschool in De Hoogte. Ken je 'm nog? Inmiddels herkennen we dit stukje Stad amper terug.

Zonnelaan

Van hoogbouw naar nog veel hogere bouw in Paddepoel.

Groningerweg

Vooruit, Eelderwolde hoort officieel niet bij Stad, maar deze ommezwaai is te mooi om te laten liggen.

Grote Markt

Last but not least. Het visitekaartje van de stad. Let vooral ook op de verschoven rooilijn. O ja, de meest actuele foto van de Grote Markt op Google Streetview is van juni 2019. The Market Hotel, hier nog in aanbouw, is inmiddels al geopend.

Nieuws

Meest gelezen

menu