Bloedbad onder roekenkolonie in Groningen een van de heftigste meldingen ooit voor de vrijwilligers van de dierenambulance. 'Alsof je over een slagveld loopt'

'Ik voel de emotie nu weer, dit is wel heel heftig'. Vrijwilliger bij de dierenambulance Groningen Therèse Smit krijgt tranen in haar ogen als ze vertelt over wat ze zondagavond aantrof aan de Helperzoom in Groningen. Een grote boom vol met roeken was omgevallen door de wind met een enorme ravage en een bloedbad tot gevolg. 'We hebben meer dan zevenentachtig vogels dood gevonden en we vinden steeds meer. Gelukkig hebben we ook een paar weten te redden'.

,,Ik voel de emotie nu weer, dit is wel heel heftig.” Vrijwilliger bij de dierenambulance Groningen Therèse Smit krijgt tranen in haar ogen als ze vertelt over wat ze zondagavond aantrof aan de Helperzoom in Groningen.

Een grote boom vol met roeken viel om door de wind, met een enorme ravage en een bloedbad tot gevolg. ,,We hebben meer dan zevenentachtig vogels dood gevonden en we vinden steeds meer. Gelukkig hebben we ook een paar weten te redden’.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's