Grote inval bij fietsenwinkel Krap bij Cash in Groningen

De politie deed donderdag een inval bij Krap bij Cash, een fietsenwinkel aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen.

Meerdere partijen waaronder de belastingdienst, de gemeente en de Inspectie sociale zaken en werkgelegenheid zijn bij de inval betrokken. De organisaties hebben de winkel al langere tijd in de smiezen. Vorig jaar werd er ook zo’n actie gedaan. Toen werden er tien gestolen fietsen aangetroffen. Dit is een vervolgcontrole.

Fietsen waar iets mis mee lijkt te zijn worden in een vrachtwagen geladen en meegenomen voor onderzoek. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de resultaten zijn.

Groot onderzoek

De politie kijkt onder meer naar de registratie van goederen. Opkopers moeten een digitaal register bijhouden om aan te tonen waar goederen vandaan komen. Wanneer er fietsen tussen zitten waar iets mis mee is, dan worden deze meegenomen in een vrachtwagen.

De belastingdienst kijkt naar zaken die betrekking hebben op de belasting en de Inspectie sociale zaken en werkgelenheid kijkt weer naar andere dingen, bijvoorbeeld of iedereen die aan het werk is ook op de loonlijst staat.

En nu?

Op dit moment is nog niet duidelijk wat de resultaten van de inval zijn. Mocht het zijn dat er zaken worden ontdekt die niet door de beugel kunnen, dan bestaat de kans dat de winkel moet sluiten. „Op basis van de resultaten van deze behoorlijke inval beslist de burgemeester over de toekomst van de zaak”, zegt gemeentewoordvoerder Niko Beets.

Nieuws

Meest gelezen

menu