'Hallo, met de leukste winkel van Nederland!'

De leukste winkel van Nederland staat in Groningen. Ariola Delicatessen in de Folkingestraat kreeg op de website NLstreets de meeste stemmen in de strijd om de 'leukste winkel van Nederland 2015'.

Het winkelend publiek mocht bepalen in deze verkiezing. De winkel met Italiaanse delicatessen kreeg 1361 stemmen. Bakkerij Broodje van Eigen Deeg, ook in Groningen, eindigde met 1332 op een tweede plaats.

,,Goedemorgen, met de leukste winkel van Nederland!" Wie vrijdag Ariola belt krijgt een dolgelukkige Meilien Quaranta aan de telefoon.

Volgens de eigenaresse was het een zenuwslopende race tussen haar winkel en bakkerij Broodje van Eigen Deeg: ,,Ik heb er bijna grijze haren van gekregen. We zijn heel erg blij dat we gewonnen hebben."

Het personeel van de delicatessenzaak heeft stevig campagne moeten voeren om de winst te pakken. Quaranta: ,,We hebben al onze klanten en familie gevraagd om te stemmen. Dat was wel een klus, maar het is gelukt!"

Gaat er iets veranderen in de winkel nu Ariola de leukste winkel van het land is? Quaranta: ,,Nee hoor, we blijven Ariola en gaan niets geks doen. Gewoon normaal. Lekker Italiaans op z'n Gronings."

Ariola Delicatessen won in 2010 ook de titel van de leukste winkel van het land. Quaranta laat weten twee keer winnen genoeg is, Ariola zal komende jaren de wedstrijd aan haar voorbij laten gaan.

De verkiezing wordt jaarlijks door NLstreets georganiseerd. Met de wedstrijd vraagt de organisatie aandacht voor de positie van zelfstandige ondernemers.

Naast leukste winkel schrijft NLstreets ook een wedstrijd uit voor de leukste winkelstraat van Nederland. Vorig jaar won de Folkingestraat in Groningen de verkiezing. Dit jaar ging de prijs naar de Czaar Peterstraat in Amsterdam.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu