Een halve eeuw studieliefde: de vonk tussen Marijke en Jaap sprong over tijdens de KEI-week van 1972. 'Wij hebben het nog net zo leuk samen als toentertijd in Groningen'

Precies 50 jaar geleden leerden ze elkaar kennen tijdens de Groningse introductieweek. Een halve eeuw later zijn ze nog altijd dolgelukkig samen. Marijke en Jaap over de tijd waarin de feut smoorverliefd werd op haar KEI-begeleider. „Ik was stiekem wel onder de indruk van deze ouderejaarsstudent.”

Marijke en Jaap zijn al vijftig jaar gelukkig samen.

Marijke en Jaap zijn al vijftig jaar gelukkig samen.

Het is 18 augustus 1972. Vol gezonde spanning staat de dan 17-jarige Marijke Heijloo met een briefje in haar hand in de binnenstad van Groningen. Op dat briefje enkel een naam en adres: die van haar KEI-begeleider Jaap van Driel (20). Met een plattegrond gaat ze op zoek naar de juiste straat, drukt bij het studentenhuis op de bel en staat oog in oog met de man met wie ze een halve eeuw later nog altijd samen is. „Maar ik kon toen natuurlijk absoluut niet vermoeden dat ik op het punt stond de liefde van mijn leven te ontmoeten”, zegt ze.

Nieuws

menu