Handvol meldingen over drogeren met naald, nu nog bewijs: 'Het motief is onduidelijk'

Bij evenementen in Nederland en België zijn afgelopen weekend 21 mensen onwel geworden. De mensen vermoeden te zijn geprikt met een injectienaald, maar bewijs daarvoor ontbreekt. „We nemen de meldingen serieus en onderzoeken het. Maar we willen het niet groter maken dan het is. We moeten geen paniek gaan zaaien”, zegt een politiewoordvoerster.

Zes mensen die aanwezig waren op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel melden zich daar bij de EHBO-post omdat ze het vermoeden hadden te zijn geprikt met een naald.

Zes mensen die aanwezig waren op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel melden zich daar bij de EHBO-post omdat ze het vermoeden hadden te zijn geprikt met een naald. Foto: FPMB ERIK HAVERHALS

Zes mensen die aanwezig waren op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel melden zich daar bij de EHBO-post omdat ze het vermoeden hadden te zijn geprikt met een naald. Een van hen, een 18-jarige vrouw, werd onwel en werd uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw is inmiddels weer thuis. Dat er daadwerkelijk sprake is van injecties met naalden kon zondag nog niet worden bevestigd door de politie.

Nieuws

menu