Hang de vlag niet langer op zijn kop op 4 en 5 mei, vragen nabestaanden van omgekomen militairen. 'Het is respectloos en kwetsend'

Een protestbord in een weiland met daarboven omgekeerde Nederlandse vlaggen. Boeren protesteren op deze manier tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Nabestaanden van omgekomen militairen willen dat de vlaggen voor 4 en 5 mei worden weggehaald.

Een protestbord in een weiland met daarboven omgekeerde Nederlandse vlaggen. Boeren protesteren op deze manier tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Nabestaanden van omgekomen militairen willen dat de vlaggen voor 4 en 5 mei worden weggehaald. Foto: archief ANP/Remco de Waal

Nabestaanden van gesneuvelde militairen doen een klemmende oproep aan boeren om de her en der op zijn kop hangende Nederlandse vlaggen weg te halen. In elk geval vóór 4 en 5 mei.

In een oproep die is ondertekend door twintig nabestaanden van Nederlandse militairen die zijn omgekomen, wordt er bij protesterende boeren en burgers op aan gedrongen de driekleur niet langer op zijn kop te laten bungelen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's