Hanze Studentenbelangen Vereniging wil pop-up studieplekken in Groninger binnenstad

Foto: Pixabay

De Hanze Studentenbelangen Vereniging (HSV) maakt zich grote zorgen over het gebrek aan studieplekken in de binnenstad voor Hanzestudenten in de komende tentamenperiode.

Ze wijst erop dat de Groninger Forum Bibliotheek in de Oude Boteringestraat, waar veel studenten van de Hanzehogeschool Groningen zich op hun tentamens voorbereiden, zaterdag 2 november haar deuren sluit. En dat het Forum Groningen, waar de Hanzehogeschool Groningen 178 studieplekken krijgt, zijn deuren ‘pas’ 29 opent.

De HSV concludeert dat Hanzestudenten in de tussentijd geen locatie in de binnenstad hebben om te studeren, terwijl de eerste tentamenperiode van de Hanzehogeschool juist in die weken valt.

Pop-up studieplekken

,,Hanzestudenten moeten zich ook in de binnenstad kunnen voorbereiden op hun tentamens. Om het gebrek aan ruimte tijdens deze piekmomenten op te vangen, roepen wij op om pop-up studieplekken te realiseren”, zegt vicefractievoorzitter Lars Kamstra van de HSV.

Pop-up studieplekken zijn studiefaciliteiten die voor de duur van een tentamenperiode worden gecreëerd en daarna weer verdwijnen. Dit proces kan elke tentamenperiode herhaald worden.

Forse afname studieplekken

De HSV wijst er ook nog op dat er met de opening van het Forum Groningen weliswaar 178 studieplekken voor Hanzestudenten beschikbaar komen, maar dat met de sluiting van de Groninger Forum Bibliotheek ruim vierhonderd studieplekken verloren gaan.

Kamstra: ,,Door middel van pop-up studieplekken kunnen Hanzestudenten ook in de toekomst in de binnenstad studeren. De HSV wil dat alle studenten zich optimaal kunnen voorbereiden op tentamens,”

Nieuws

Meest gelezen

menu