Hanzehogeschool Groningen investeert 3 miljoen euro in voorkomen studieachterstanden en verlichting werkdruk

De Van OlstToren van de Hanzehogeschool Groningen. Foto: Archief DvhN

Het college van bestuur van de Hanzehogeschool Groningen heeft besloten 3 miljoen euro te investeren in maatregelen om studieachterstanden te voorkomen en werkdruk te verlichten.

Het college van bestuur acht de investeringen noodzakelijk omdat coronacrisis, en de daarmee gepaard gaande maatregelen, binnen de hogeschool voor ‘dilemma’s’ zorgen. Voorbeelden zijn de begeleiding van studenten, de studievoortgang van eerste- en tweedejaars en de werkdruk bij docenten.

Extra begeleiding voor eerste- en tweedejaarsstudenten

Er komt geld beschikbaar voor extra begeleiding van de eerste- en tweedejaarsstudenten. Te denken valt aan het uitbreiden van de taken van de studieloopbaanbegeleider, het inschakelen van studentassistenten, het organiseren van kleinschalige ontmoetingen en het uitbreiden van de inzet van ouderejaarsstudenten via het buddy-systeem.

Digitale werkplaatsen

Verder worden twee digitale werkplaatsen gerealiseerd van waaruit het gecombineerde on- en offline onderwijs wordt begeleid. Docenten en medewerkers kunnen hier terecht om online samenwerking en online onderwijs toegankelijker te maken.

Laptops voor alle medewerkers

Daarnaast worden voor alle medewerkers laptops beschikbaar gesteld. Hiermee wordt het voor alle medewerkers gemakkelijker om flexibel te werken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu