Hanzehogeschool op derde plek in HBO-Keuzegids

Foto: Archief DvhN/Corné Sparidaens

De Hanzehogeschool Groningen staat op de derde plaats van grote hogescholen in de nieuwe HBO-Keuzegids die vandaag verschijnt.

Studenten van de Hanzehogeschool in Groningen zijn erg positief over de opleidingen die ze volgen. Achttien opleidingen hebben van de studenten het predicaat ‘topopleiding’ gekregen en daarmee heeft de hogeschool de meeste topopleidingen van Nederland.

Ruime voldoende

De tevredenheid van de studenten over de hbo-opleidingen in het noorden is flink toegenomen. Was vorig jaar nog 43 procent van de studenten dik tevreden, dit jaar scoren de opleidingen in 60 procent van de gevallen een ruime voldoende.

18 topopleidingen

Bij de Hanze zijn 50 voltijdopleidingen en daarvan zijn 18 bestempeld als topopleiding. Dat betekent dat de studenten hun waardering uitspreken voor onder meer de stof, de docent, het studierooster en de stages.

Dat deden ze voor: Dans en Docent Dans in Groningen en Amsterdam, Docent BKV, Logopedie, Muziek en Docent Muziek, Mondzorgkunde, Chemische Technologie, Elektrotechniek-Assen, Management in de Zorg, Bio-Informatica, Human Resource Management, Vormgeving, Fysiotherapie, MBRT en Chemie.

Vorig jaar eindigde de Hanze ook op de derde plaats in de landelijke keuzegids . Voor het eindoordeel zijn niet alleen het aantal topopleidingen van belang.

Nieuws

Meest gelezen

menu