Hanzehogeschool stelt tentamens uit vanwege datalek: studenten zijn woest

De Hanzehogeschool. Beeld ter illustratie. Foto Corné Sparidaens

Er gaat, tot ontzetting van de studenten, een streep door veel tentamens de komende week bij de Hanzehogeschool. Dat is een gevolg van het onlangs vastgestelde datalek.

Dat meldt stadsblog Sikkom .

Onbevoegden konden meekijken met studenten van de Hanzehogeschool die online thuis hun tentamen deden. Met daarbij in beeld hun naam en studentnummer.

Studenten van de opleiding Commerciële Economie, Finance and Control, Bedrijfskunde en deelnemers aan de Minoren bedrijfskunde hebben zondag een mail gekregen met de mededeling dat de tentamenweek, die maandag zou beginnen, wordt uitgesteld.

'Enorm geschrokken'

,,We zijn hier enorm van geschrokken en vinden het een onacceptabele situatie als jullie niet in een beschermde afgesloten digitale omgeving het tentamen kunnen maken", schrijft de Hanzehogeschool in de mail.

(Bericht gaat verder onder de afbeelding)

 

,,Omdat de digitale surveillance tijdens de online tentamens niet meer mogelijk is, vanwege het door ons geconstateerde datalek, worden de tentamens verplaatst.'' De tentamens van de komende week worden verplaatst naar de periode 1 tot en met 5 februari.

'Niet alle tentamens uitgesteld'

Woordvoerder Evanya Breuer van de Hanze zegt dat niet alle tentamens worden uitgesteld. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing voor de online surveillance. ,,Niet elk tentamen heeft dat nodig, denk aan een open boek-tentamen. Die kunnen gewoon doorgaan. Het is aan de opleiding om te kijken welke tentamens door kunnen gaan. Het is een heel vervelende situatie en werken hard om op korte termijn de tentamens door te laten gaan.”

Nieuws

Meest gelezen

menu