Harens Lyceum officieel geopend

Met de vlaggen in top, een film, musical en workshops is donderdag het Harens Lyceum van het Zernike College officieel geopend.

Met de vlaggen in top, een film, musical en workshops is donderdag het Harens Lyceum van het Zernike College officieel geopend.

Na bijna 25 jaar is de havo/vwo-locatie van de Westerse Drift in Haren naar de Kerklaan verhuisd. Het nieuwe gebouw, waar bijna tien jaar over is onderhandeld, is top, vinden de meeste leerlingen. Op de Westerse Drift was het kruipdoor sluipdoor door de nauwe gangen van aan elkaar gebouwde noodlokalen. ,,Het gebouw stortte nog net niet in elkaar.''

Het pand aan de Kerklaan, dat sinds dit schooljaar in gebruik is, is geweldig zeggen leerlingen. De centrale kantine heeft een mooi podium, de tribune van trappen is prachtig. De klaslokalen zijn licht en elke afdeling heeft zijn eigen kleur: rood voor havo, blauw voor vwo, geel voor Montessori en het technasium is groen. Zelfs de wc's zijn in die kleuren geverfd. Enig minpuntje is dat de school maar een computerlokaal telt, zeggen een paar leerlingen. ,,Ze gaan er vanuit dat iedereen zijn eigen laptop meeneemt, maar niet iedereen heeft er een.''

In het nieuwe onderkomen van het Harens Lyceum/Zernike College gaat 1400 leerlingen naar school en er werken 150 medewerkers. Het pand, dat duurzaam is gebouwd, kost 14 miljoen euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu