Hartenjagen in Midden-Groningen: feelgood-actie in de donkere dagen voor kerst van bewoners voor bewoners

De Fraeylemaborg in Slochteren. Foto: Archief DvhN

Marketing Midden-Groningen organiseert in samenwerking met de gemeente de komende weken ’Hart voor Midden-Groningen’. Een ‘feelgood-actie’ om de donkere dagen voor kerst te verlichten en elkaar een hart onder de riem te steken.

,,Alle inwoners, scholen, dorpsverenigingen, kerken en ondernemers worden opgeroepen om iets bijzonders, liefs of attents te doen voor de mensen om hen heen’’, zegt Marleen Godlieb van Marketing Midden-Groningen. ,,Bijvoorbeeld een kaartje sturen, een aardigheidje langsbrengen of een speciale actie bedenken waar je een ander blij mee maakt.’’

Leuk verzetje voor bewoners van verzorgingshuis

Zo wil het Brandweermuseum een paar mooie wagens demonstreren bij een verzorgingshuis, om de bewoners een leuk verzetje te geven. Deelnemers van Werkpro bij de Heemtuin maken grote beschilderde harten met kerstverlichting erin voor alle verzorgingshuizen en begeleid wonen locaties.’’

Voor de Fraeylemaborg pronkt een groot hart en er is nog een aantal hartenacties in petto, die nog even een verrassing moeten blijven. De organisatie hoopt dat zoveel mogelijk mensen een hart in hun raam zullen ophangen om de actie te ondersteunen, het liefst met een lichtje erin.

Hartenjagen in Midden-Groningen

Hopelijk brengt dit wat verlichting in deze donkeretijden. En zo kan iedereen straks in Midden-Groningen op hartenjacht, net als de berenjacht afgelopen voorjaar. Alle mooie initiatieven worden door Marketing Midden-Groningen in de rubriek Hart voor Midden-Groningen in de huis aan huis krant gezet, op onze social media en op de website.

Ga voor meer informatie naar www.ontdekmiddengroningen.nl/hart .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu