Havenkade in Blauwestad krijgt pakhuizen voor wonen, werken en horeca. Kunnen inwoners voortaan naar een croissanterie, koffiehuis, pizzazaak, bloemenwinkel of ijssalon?

Zo zou de Havenkade in Blauwestad er kunnen uitzien. De vijf pyramiden aan de rechterzijde verdwijnen daarvoor wordt  iets nieuws bedacht. Het totale plaatje is vooralsnog een ontwerp.

Zo zou de Havenkade in Blauwestad er kunnen uitzien. De vijf pyramiden aan de rechterzijde verdwijnen daarvoor wordt iets nieuws bedacht. Het totale plaatje is vooralsnog een ontwerp. Credit: Ontwerp: 1:1 Architecten in opdracht van Geveke Bouw.

Pakhuizen met woon/werkbestemming, kleine winkels, appartementen en stadswoningen voor starters. Aan de Havenkade in het Havenkwartier in Blauwestad wil Geveke Bouw aan de slag om een aantrekkelijke boulevard te realiseren.

Het ongeveer zes hectare groot terrein ligt pal naast de haven in het Havenkwartier en dicht bij strand Zuid. Het is het kloppend hart van Blauwestad. ,,En daar willen we naast wonen ook ruimte creëren voor kleine horeca. Dat kan een croissanterie zijn of koffiehuis. We willen een aantrekkelijke boulevard realiseren”, zegt algemeen directeur Martijn Gils van Geveke Bouw. ,,We leggen de laatste hand aan de plannen.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's