Schopt Bram Douwes het in De Slimste Mens verder dan Bert Visscher? Vanavond is de Powned-journalist uit Groningen te zien in de populaire tv-quiz

Drie bekende Groningers nemen deze zomer plaats op de stoelen van de populaire tv-quiz De Slimste Mens. Bert Visscher heeft het vorige week geschopt tot vijf afleveringen en later deze zomer volgt Joost Oomen, terwijl donderdagavond journalist Bram Douwes zijn opwachting maakt.

Bram Douwes in de stoel van tv-quiz De Slimste Mens.

Bram Douwes in de stoel van tv-quiz De Slimste Mens. Foto: Eigen foto

Om het spannend te houden voor de kijkers houdt Bram Douwes zich op de vlakte over de opnames die net geweest zijn (,,ik leef met de wetten van de KRO-NCRV”). Toch stelden we hem een paar vragen over zijn deelname aan de populaire spelshow. Op donderdag 22 juli neemt hij plaats op de derde stoel.

Hoi Bram, hoe waren de opnames?

,,Ik kan zeggen dat er een opname is geweest. En het was echt alsof je de sprookjeswereld die je altijd op TV ziet in mag lopen.”

Was je goed voorbereid?

,,Je weet wel eventjes van tevoren dat je mee mag doen. Dus ik heb me voorbereid door het spel in de app te spelen en oude afleveringen terug te kijken. Zo weet je een beetje hoe de vragen in elkaar steken en in welke valkuilen oud-deelnemers zijn gelopen.”

Is Maarten van Rossem in het echt net zo intimiderend als op tv?

,,Zeker is hij dat. Maar als de camera’s uit staan is het ook een hele lieve man waarmee je, in de kleedkamer bijvoorbeeld, hele leuke en interessante gesprekken kan voeren.”

Nu de opnames zijn geweest: voel jij je een slim mens?

,,Dat houd ik het liefst in het midden. Het spel werkt ontnuchterend; dat kan ik er wel over zeggen.”

Tegen wie zou jij het graag opnemen in de finale?

,,Een volledig Groningse finale met Bert Visscher en Joost Oomen zou ultiem zijn. Dat is vast het steuntje in de rug dat onze provincie nodig heeft in deze tijd.”

Je verklapt helemaal niks hè?

,,De Slimste Mens is net zo geheimzinnig als bijvoorbeeld Wie is de Mol. Alleen mijn vriendin weet iets van het spelverloop. Nu mensen weten dat ik meedoe krijg ik berichtjes van vrienden en familie zie zeggen: je kan toch wel iéts verklappen. Maar als ik dat doe, dan is het toch niet leuk meer om te kijken? Als jij van tevoren wist dat het 0-2 zou zijn geworden voor Tsjechië, had je dan nog met plezier naar de wedstrijd gekeken?”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu