Helft personeel paviljoen Flonk in Finsterwolde in quarantaine. Medewerker test positief op corona

De helft van het personeel van paviljoen Flonk zit in quarantaine nadat woensdag een personeelslid positief testte op corona.

Erik Nap, exploitant van paviljoen Flonk, heeft na een coronageval een beroerde dag achter de rug.

Erik Nap, exploitant van paviljoen Flonk, heeft na een coronageval een beroerde dag achter de rug. DvhN

Exploitant Erik Nap zegt een ‘beroerde’ woensdag achter de rug te hebben. ,,En met mij het voltallige personeel. Ik had tranen in de ogen. Woensdag meldde een medewerker dat hij positief was getest. Hij had een sneltest gedaan omdat hij keelpijn had. Hij bleek positief.” Dinsdag was de bewuste medewerker nog aan het werk geweest, zonder klachten.

Vijftien medewerkers gedwongen thuis

Nap nam direct contact op met de GGD, die hem adviseerde om de medewerkers die in contact zijn geweest met het bewuste personeelslid in quarantaine te laten gaan. ,,Het gaat om ongeveer vijftien, vooral jonge medewerkers. De meesten zijn deels gevaccineerd. Ik wil geen enkel risico nemen voor mijn personeel en gasten, vandaar dat ik ze heb geadviseerd in quarantaine te gaan.”

Het oudere, volledig gevaccineerde personeel is nu aan de slag bij het paviljoen aan het Oldambtmeer. Omdat er nu veel medewerkers gedwongen thuis zitten, heeft Nap de openingstijden aangepast. Hij verwacht vanaf zondag weer ruimere openingstijden te kunnen hanteren. Op advies van de GGD heeft Nap de gasten die dinsdag op het terras hebben gezeten geïnformeerd over het coronageval. ,,Dat vind ik wel netjes, hoewel de bewuste medewerker zeker niet langer dan een kwartier aan de tafels heeft gestaan.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu