Helpermaar werkt aan voltooiing

Helpermaar werkt aan voltooiing

De opleving van de verkoop van koopwoningen geldt ook het duurdere segment. Helpermaar, de wijk op het terrein van het oude Diaconessen Ziekenhuis, is een voorbeeld.

De opleving van de verkoop van koopwoningen geldt ook het duurdere segment. Helpermaar, de wijk op het terrein van het oude Diaconessen Ziekenhuis, is een voorbeeld.

Dit voorjaar en na de zomervakantie komen verschillende uitvoeringen van koopwoningen en appartementen in de nieuwe wijk op de markt. Makelaars weten nu al dat de belangstelling groot is en de verkoop razendsnel zal verlopen. Helpermaar is een van de weinige plekken binnen de stadsgrenzen waar duurdere en luxueuze gezinswoningen in en rustige omgeving worden gebouwd.

Projectontwikkelaar VolkerWessels kocht het terrein aan de Van Ketwich Verschuurlaan na sluiting van het ziekenhuis in 2010. Het Diaconessen Ziekenhuis en het Martini Ziekenhuis gingen onder een dak verder aan de Van Swietenlaan. De crisis in de bouw betekende voor VolkerWessels aanvankelijk een strop. De snelheid raakte uit het project voor vierhonderd woningen in een hogere prijsklasse.

Met de nodige vertraging lijkt het binnen twee jaar toch nog goed te komen met het plan. Dit voorjaar komt opnieuw een serie koopwoningen en -appartementen op de markt. Volgens nieuwbouwmakelaar Ralph Meijer van Makelaardij Schreuder betreft het opnieuw singelwoningen in een lange rij van twintig stuks en twee-onder-een-kapwoningen.

,,De tekeningen zijn nog niet gereed. Dat betekent dat de bouwvergunning nog niet rond is. Maar we denken dat een volgende serie woningen van het type dat al op Helpermaar staat na de zomervakantie in de verkoop kan'', zegt Meijer.

De twee zusterhuizen die de afgelopen vier jaar zijn gebruikt voor de huisvesting van 195 buitenlandse studenten, gaan nog voor de zomervakantie tegen de vlakte. Het zijn de laatste bouwsels van het oude ziekenhuis dat in 1965 de deuren opende. De laatste nieuwbouw van Helpermaar moet aan de Van Ketwich Verschuurlaan verrijzen.

Nieuws

Meest gelezen

menu