Duizenden hennepplanten ontdekt bij inval in fabriekshal Foxhol (+video) (update)

Foto: Marcel Klip/112 Groningen

Bij een inval in het voormalige hoofdkantoor van Avebe in Foxhol is maandag een grote hennepkwekerij ontdekt. Binnen zouden vele duizenden planten staan.

Het pand bevindt zich aan de Avebe-weg op het WA Scholtenpark. Daar was tot 2012 het hoofdkantoor van Avebe gevestigd. Het gebouw werd na de verhuizing van het bedrijf verkocht.

De politie opende de roldeur maandagochtend met behulp van een kettingzaag. De inval in Foxhol maakt deel uit van een grootscheepse actie tegen georganiseerde hennepteelt.

Vijf andere plekken

Er zijn behalve in Foxhol op nog vijf andere plekken invallen gedaan. Dat was onder meer in Burgum, Leeuwarden, Julianadorp, Den Helder en Dedemsvaart. Volgens de politie zijn zes mensen aangehouden.

Een woordvoerder spreekt van een grote zaak. De forensische opsporing probeert het precieze aantal planten vast te stellen. Hun werk wordt bemoeilijkt door een slecht aangelegde stroomvoorziening.

De politie, burgemeester Rein Munniksma van de gemeente Midden-Groningen en netbeheerder Enexis gaven rond de middag uitleg.

Nieuws

Meest gelezen

menu