Herindeling Haren blijft ook na drie jaar bron van strijd: oppositie in Groninger Staten dient zelfde vragen opnieuw in na 'aantoonbaar onjuiste' beantwoording

Het moet een primeur zijn in de Groninger provinciepolitiek: de Partij voor het Noorden dient een waslijst aan vragen over de herindeling van Haren bij de gemeente Groningen voor een tweede keer in. Reden: de beantwoording door Gedeputeerde Staten deugt niet.

Het gemeentehuis van Haren is nu nog slechts een vergaderlocatie en Loket Burgerzaken. De herindeling bij Groningen en Ten Boer blijft ook na drie jaar een strijdpunt.

Het gemeentehuis van Haren is nu nog slechts een vergaderlocatie en Loket Burgerzaken. De herindeling bij Groningen en Ten Boer blijft ook na drie jaar een strijdpunt. Foto: Archief DvhN

Alle 27 vragen zijn deze week in ongewijzigde vorm opnieuw naar het college gestuurd, ruim vier maanden nadat GS ze hadden beantwoord. Stond de Partij voor het Noorden vorig jaar nog alleen in zijn kritische vragen over het herindelingsproces, deze keer wordt ze gesteund door vrijwel de voltallige oppositie.

Burgercomité Haren: antwoorden GS ‘aantoonbaar onjuist’

Nieuws

menu