In 1978 was Black Friday in Groningen heel gewoon. Kamperen op de stoep van De Goudspecialist was geen bijzonder tafereel

Kooplustigen voor De Goudspecialist Gelkingestraat Groningen, 1978. Foto: Persfotobureau D. van der Veen, Groninger Archieven

Het is een bonte vertoning voor de deur van De Goudspecialist in de Gelkingestraat. Goed ingepakt en onder gebloemde slaapzakken liggen de eerste koopjesjagers in 1978 klaar voor de uitverkoop.

Kamperen op de stoep van De Goudspecialist is geen ongewoon tafereel, de winkel trekt veel klandizie voor hun halfjaarlijkse stuntopruiming.

Een klok van 3000 voor 5 gulden of een zilveren armband van 150 voor 1 gulden, niets is te dol bij De Goudspecialist. Je moet er alleen wel wat voor over hebben om een van deze buitenkansjes te kunnen scoren.

Andere koopjesjagers staan in de rij

Al dagen van tevoren maken de eerste klanten het zich gemakkelijk voor de zaak. Alles om het zo lang vol te houden op de stoep. Familieleden en vrienden zorgen voor een kop koffie en een warme maaltijd. Andere koopjesjagers kiezen ervoor om uren in de rij te staan nadat de winkel is geopend, van harte hopend dat waar zij voor komen nog beschikbaar is. Maar om die klok van 5 gulden te scoren, had je toch echt in je gebloemde slaapzak voor de winkel moeten bivakkeren.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Herinnerings in beeld brengt de geschiedenis van Groningen in beeld door de Groninger Archieven en het Museum aan de A.

Nieuws

menu