Het Feest in Groningen hangt strop aan de gevel. Café blijft voorlopig dicht: 'Er komt helemaal niemand meer'

Café Het Feest in Groningen heeft een strop opgehangen om aan te geven dat de coronamaatregelen funest zijn voor het nachtleven. Foto: Facebook/Café Het Feest

Eigenaar Jacob Jan Groeneweg van Het Feest in Groningen gooit de handdoek in de ring. Als gevolg van de coronamaatregelen sluit hij zijn zaak in de Peperstraat, in ieder geval voor de komende twee weken.

,,En als ze de maatregelen niet veranderen zullen wij dicht blijven", laat hij zaterdagavond weten.

Nu de horeca al om 22 uur moet sluiten, heeft het volgens Groeneweg 'geen enkele zin om zo door gaan'. ,,Er komt helemaal niemand meer. En de gezelligheid is er ook helemaal van af."

Enorme strop

De café-eigenaar spreekt van een enorme strop. ,,Ik ben bang dat als dit nog even zo doorgaat, dat ik dit ook niet meer ga redden." Groeneweg hangt als protest tegen de maatregelen een strop aan de gevel van zijn café.

,,We voelen ons als nachthoreca enorm in de steek gelaten. Zo als het er nu naar uit ziet blijven de besmettingen omhoog gaan. Dus kun je in ieder geval de Horeca niet meer de schuld geven."

Café Het Feest spande in augustus een kort geding aan. Hij hoopte zo van de straf af te komen die hem vanwege het overtreden van de coronaregels was opgelegd. De rechter ging daar niet in mee. En zo moest het café al een week dicht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu