Arjen Nolles (GroenLinks), Karen Hansems (GemeenteBelangen) en Stefan van Keijzerswaard (VVD) nieuwe wethouders in Het Hogeland

Arjen Nolles. Foto: Gemeente Het Hogeland/Tina Lantink

Arjen Nolles (GroenLinks), Karen Hansems (GemeenteBelangen) en Stefan van Keijzerswaard (VVD) worden de nieuwe wethouders in Het Hogeland.

Het Hogeland krijgt daarmee vijf wethouders, eerder had ze er vier. Vanwege ‘de grote maatschappelijke opgaven waar het college mee geconfronteerd zal worden’ vindt ze een extra wethouder gerechtvaardigd.

Het college in Het Hogeland is daarmee rond.

Wethouders Eltjo Dijkhuis en Mariëtte de Visser blijven

GemeenteBelangen, die bij de verkiezingen 8 zetels haalde en verreweg de grootste partij werd, krijgt twee wethouders. Eltjo Dijkhuis was de vorige periode al de voorman van de partij, dat blijft hij. Karens Hansems sluit daarbij aan. Mariëtte de Visser gaat bij de PvdA (4 zetels) weer de kar trekken.

De partijen hopen volgende week een concept-coalitieakkoord te presenteren. ,,We willen snel aan de slag en ik ben blij dat we de namen nu al kunnen presenteren’’, zegt Dijkhuis.

Karen Hansems (GemeenteBelangen)

Karen Hansems (55) uit Usquert gaat voor haar nieuwe functie, zegt ze. ,,Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen.’’ Ze heeft er maar een raadsperiode opzitten maar is binnen GemeenteBelangen steeds meer gaan doen, zegt ze. Zo is ze medeauteur van het het verkiezingsprogramma en was ze betrokken bij de formatieonderhandelingen. Ze gaat zich waarschijnlijk bezighouden met jeugdzorg, onderwijs, sport en volksgezondheid.

Stefan van Keijzerswaard (VVD)

De VVD verloor bij de verkiezingen 1 zetel en hield er slechts 1 over. Toch gaat Stefan van Keijzerswaard (42) uit Uithuizen deel uit maken van het college. ,,Met een wethouderschap kunnen we als VVD meer bereiken’’, zegt hij. Hij voelt zich thuis in het team van collegeleden. ,,Er zit energie in en ik ga me volledig voor Het Hogeland inzetten.’’

Hij wil er voor zorgen dat Hogelandsters niet te diep in hun portemonnee worden geraakt, zegt hij, en dat het vertrouwen in de overheid wordt hersteld. Als fractievoorzitter volgt Gerard ten Brink (40) uit Baflo hem op.

Arjen Nolles (GroenLinks)

Arjen Nolles (49) van GroenLinks is een nieuwkomer in de Hogelandster politiek. Hij zat zes jaar in de provinciale staten van Groningen en deed daar veel bestuurlijke en politieke ervaring op. Hij woont sinds zes jaar in Schouwerzijl, weet nog lang niet alles van Het Hogeland en wil snel leren, zegt hij.

Het woningtekort, verduurzaming van woningen, energie en maatregelen om de opwarming van aarde tegen te gaan, zijn volgens hem thema’s die prioriteit verdienen. Maar het wordt ook een puzzel. ,,In Het Hogeland moeten we met weinig geld veel doen.’’


Nieuws

menu