Het Museum aan de A wijst straks de weg naar de geschiedenis van heel Groningen (maar eerst herdenkt het Noordelijk Scheepvaartmuseum 90 jaar eigen geschiedenis)

Ze wilden de maritieme verhalen van Groningen behoeden voor de vergetelheid, de voorname mannen die in 1930 het Scheepvaartmuseum stichtten. Ruim 90 jaar later staat het museum erbij stil hoe goed dat is gelukt – vlak voordat het in het Museum aan de A verandert.

Conservator Wiecher Kerkmeijer legt de laatste hand aan ODE, een tentoonstelling over 90 jaar Scheepvaartmuseum én de toekomst van het Museum aan de A.

Conservator Wiecher Kerkmeijer legt de laatste hand aan ODE, een tentoonstelling over 90 jaar Scheepvaartmuseum én de toekomst van het Museum aan de A. Foto: Corné Sparidaens

Een glimmend zilveren bijltje. Daarmee begon, ruim 90 jaar geleden, de collectie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. De toenmalige prinses Juliana had het gebruikt om een schip te water te laten, ergens bij één van de vele Groningse werven aan het Damsterdiep. Maar de echte pronkstukken in de huidige collectie zijn vele honderden jaren ouder.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's