Het aantal coronabesmettingen in Groningen loopt fors op. Een derde neemt virus mee van vakantie in het buitenland

Coronatest. Foto: Rob Engelaar

Van de 150 nieuwe coronabesmettingen die de GGD in de provincie Groningen sinds eind juli heeft vastgesteld, heeft een derde het virus opgelopen op vakantie in het buitenland.

Een deel van de besmette vakantiegangers heeft Covid-19 gekregen in een gebied waar nu code oranje geldt, aldus Peter Jorna van de GGD Groningen. Om welke landen het precies gaat, kan hij niet zeggen.

AZC Delfzijl blijft brandhaard

Ook de aantallen besmettingen in het asielzoekerscentrum in Delfzijl zijn de afgelopen dagen hard opgelopen, naar 25. Maandag stond de teller hier nog op 15.

GGD en COA zijn bezig de besmette bewoners en mensen die mogelijk besmet zijn te scheiden van de bewoners die negatief zijn getest.

Met de 150 nieuwe besmettingen sinds eind juli komt het totaal aantal Covid-gevallen in de provincie Groningen sinds de uitbraak van de pandemie op 555.

Nieuwe testlocaties

,,Er is sprake van flink stijgende aantallen en dat merken we ook in het aantal telefoontjes van burgers en de aanvragen voor een test”, zegt Jorna.

Er wordt gewerkt aan extra testlocaties. Op 25 augustus gaat een nieuwe testplek in Veendam open en op 1 september een locatie aan de Europaweg in de Stad. Ook gaat een er touringcar door de provincie rijden om ook mensen in de buitengebieden in staat te stellen zich te laten testen. Mogelijk komen er nog meer locaties bij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu