Het aantal gestrande huwelijken neemt toe. Assen en Oldambt zijn de koplopers in Drenthe en Groningen. Kijk hier hoe het zit in jouw gemeente

Het aantal echtscheidingen neemt toe. Foto: Shutterstock

Het percentage gescheiden inwoners in Nederland is de afgelopen 10 jaar in vrijwel alle gemeenten gestegen. Inmiddels is 7,8% van de bevolking gescheiden.

In Groningen is de gemeente Oldambt koploper. Hier is 9,5% van de bevolking gescheiden. In Drenthe voert Assen de lijst aan met 9,3%.

Dat blijkt uit een publicatie van Independer. De vergelijkingswebsite heeft de echtscheidingscijfers in kaart gebracht naar aanleiding van de Dag van de Scheiding (11 september).

Ranglijst Drenthe

  1.    Assen:  9,3%
  2.    Meppel: 8,7%
  3.    Emmen: 8,6%
12.    De Wolden: 6,3%

Ranglijst Groningen

  1.    Oldambt: 9,5%
  2.    Appingedam: 9,3%
  3.    Veendam 9,1%
12.    Westerkwartier: 6,4%

Limburgers zijn kampioen echtscheiden

De provincies Groningen (7,7%) en Drenthe (8%) zitten dicht bij het landelijk gemiddelde. Anders ligt dat in Limburg, waar 8,7% van de bevolking gescheiden is. Dat is het hoogste percentage van alle provincies. De provincie met het laagste percentage gescheiden inwoners is Overijssel (6,7%).

Verzekering

Independer heeft de cijfers niet zomaar voor de lol op een rijtje gezet. De vergelijkingssite (die zich onder meer bezighoudt met verzekeringen) benadrukt dat een echtscheiding ingrijpende gevolgen kan hebben voor de verzekering van de scheidende echtelieden.

Nieuws

Meest gelezen

menu