Het beeld van Groningen: vrij spel

Foto: Archief Persfotobureau D. van der Veen, Groninger Archieven

Persfotobureau D. van der Veen fotografeerde in de jaren zestig en zeventig kleine en grote gebeurtenissen in de stad en provincie Groningen. In deze rubriek staat wekelijks een beeld uit de collectie van ruim 500.000 negatieven centraal. Vandaag: vrij spel.

Een nieuwe highest score zal het die avond in februari 1974 waarschijnlijk niet hebben opgeleverd, maar burgemeester Harm Buiter heeft er vast en zeker veel lol aan beleefd.

Terwijl hij de kogel lanceert, kijken de vier mannen naast de flipperkast vol verwachting toe. Onder hen Jos Staatsen (midden), op dat moment wethouder van jeugdzaken voor D66 en ruim tien jaar later zelf burgemeester van Groningen, maar dan als lid van de PvdA.

De politici zijn op bezoek in het Jan Tuincentrum dat na een kommervolle periode de zaken eindelijk op orde heeft. B&W heeft het volste vertrouwen in de toekomst van het Jongerencentrum. Alle reden om lekker ontspannen te flipperen met het nieuwe bestuur. De bestuursleden Felix Nordhauzen (tweede van links), Berend Nordhauzen (vierde van links) en Hylke de Vries (uiterst rechts) zullen tevreden zijn.

Die laatste ziet, als penningmeester, binnenkort misschien wel wat financiële ruimte voor de aanschaf van een fonkelnieuwe flipperkast, want de Flagship van de firma Gottlieb waar de burgemeester op speelt, is inmiddels 17 jaar oud.

Deze rubriek is een samenwerking met de Groninger Archieven. Meedoen met Het Beeld van Groningen? Kijk op www.groningerarchieven.nl . Reageren? beeldvangroningen@groningerarchieven.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu