Ook in het Noorden worstelen veel families met het verleden in Nederlands-Indië. Vandaar het pleidooi om de tentoonstelling 'Revolusi!' naar Groningen te halen. 'Het effect van trauma's zie ik van dichtbij, inclusief bij mijzelf'

Onderzoek en erkenning van de minder fraaie bladzijden van het verleden van Nederland kunnen het bewustzijn van alle Nederlanders verrijken. Dat stellen Sander Claassen uit Haren en Jim Lo-A-Njoe uit Groningen. Zij pleiten ervoor de tentoonstelling Revolusi! Indonesië onafhankelijk naar Groningen te halen.

De expositie 'Revolusi!' in het Rijksmuseum in Amsterdam bevat meer dan tweehonderd objecten die zonder toestemming van de lokale bevolking zijn meegenomen.

De expositie 'Revolusi!' in het Rijksmuseum in Amsterdam bevat meer dan tweehonderd objecten die zonder toestemming van de lokale bevolking zijn meegenomen. Foto: ANP

De tentoonstelling Revolusi! Indonesië onafhankelijk moet in Groningen te zien zijn. Ook in Noord-Nederland zijn veel families die emoties, angst en boosheid voelen bij de gebeurtenissen in Nederlands-Indië.

Nieuws

menu