Ga even mee naar het afhaalrestaurant van Chun in Groningen, de man die niet bestond. 'Als ik er diep over nadenk, rollen de tranen over mijn ogen'

Sinds de opening deze week loopt het storm bij het afhaalrestaurant van Chun Yan in de Groninger wijk Oosterhoogebrug.

Hij is non-stop bezig met het maken en verkopen van zijn verse Chinese maaltijden: ‘Het is zo druk ik heb geen tijd om naar de wc te gaan. Maar ik voel me heel erg gesteund door alle mensen die bij me komen om eten te kopen en een praatje te maken. Ik word er heel gelukkig van’.

Als kind ontvoerd in China

Chun heeft een bizarre levensloop. Hij werd als kind ontvoerd in China en kwam via mensenhandel in Nederland terecht. Hij had geen documenten waardoor hij niet naar school kon en niet kon werken. Hij bestond eigenlijk niet.

Nu na bijna 18 jaar heeft hij een verblijfsstatus gekregen en kan hij eindelijk zijn leven opbouwen. ‘Eten maken is mijn hobby en het enige wat ik kan. Ik wil mijn best doen voor de maatschappij en mensen blij maken met lekker eten’.

Hulp van supermarkteigenaar

Met behulp van supermarktondernemer Van der Heide heeft hij nu zijn eigen afhaalrestaurant ChunKookt kunnen openen. ‘Ik ben ontzettend dankbaar, ik voel me verwend als een kind, zo heb ik me nog nooit gevoeld’.

Nieuws

Meest gelezen

menu