Het geheim van 100 jaar Knols Koek? Bakker Edwin (58): 'Koek is het goedkoopste gebakje. Mét roomboter natuurlijk'

Edwin Knol bakt Groninger Koek. Knols koek bestaat 100 jaar.

Edwin Knol bakt Groninger Koek. Knols koek bestaat 100 jaar. Foto: Corné Sparidaens

Echte Groninger koek, zo afficheert Knols koek zich. De koekbakkerij, met in het logo de Martinitoren, bestaat deze maand precies honderd jaar. Koekbakker Edwin Knol: ,,Generaties Groningers kennen onze koek.’

Het ruikt ‘s ochtends naar koek in het westen van de stad. Het is een mengeling van kaneel, kardemom en kruidnagel - de geur is afkomstig uit het statige witte gebouwtje aan het Hoendiep waar de ambachtelijke bakkerij van Knols koek is gehuisvest. En soms, als de oudewijvenkoek in de oven staat, heeft de geur van anijs er de overhand.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's