Het geheim van een diamanten huwelijk? Pieter en Thea Kranenborg uit Winsum hebben het. 'We helpen elkaar een beetje door het leven'

Ze vindt het eigenlijk maar niks, deze belangstelling. Mooi gekleed staat Thea Kranenborg-Postema, 84 jaar, naast haar echtgenoot Jan Pieter Kranenborg, eveneens 84. Ze gaan op de foto, voor in hun favoriete krant. In dezelfde pose als toen ze zestig jaar geleden trouwden. Ze praatten zachtjes met elkaar, lachen, geven elkaar een kus.

Jan Pieter Kranenborg en Thea Kranenborg-Postema zijn 60 jaar getrouwd.

Jan Pieter Kranenborg en Thea Kranenborg-Postema zijn 60 jaar getrouwd. Foto: Nienke Maat

Ze wilden er eigenlijk niet zo’n drukte van maken, van hun zestigjarig huwelijk, zegt Thea nog maar eens. De burgemeester wilde zelfs langskomen. ,,Maar die hebben we afgebeld.”

De omgeving denkt er anders over. Dochter Ivonne regelde een interview met foto. Bloemen en telefoontjes blijven binnenkomen. En vanochtend om 7.00 uur hebben buren de tuin al staan versieren. Sterker nog: de hele straat heeft de vlag uithangen.

Dansen in Eenrum

Het is ook niet niks, zestig jaar. Vijfenzestig zelfs, als je vijf jaar verloving meerekent. Het was op 18 augustus 1957 dat het ‘aan werd’ tussen Pieter en Thea. Ze gingen wel eens uit dansen in Eenrum – al waren Thea’s ouders daar geen voorstander van – en Thea’s vriendin was Pieters overbuurmeisje. ,,We kenden elkaar al, maar Pieter was met zo’n groep jongens die van tevoren al een borreltje op had. Daar moest ik niets van hebben.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's