Kaartverkoop Bevrijdingsfestival in Groningen loopt nog niet storm. Wat doet de organisatie als het mis gaat? En wie draait er op voor eventuele verliezen?

De financiële risico’s voor het Bevrijdingsfestival in Groningen op 5 mei zijn niet afgedekt. Als het evenement door tegenvallende kaartverkoop en horeca-omzet in de rode cijfers belandt, is onduidelijk of de gemeente flink moet bijpassen.

Het Bevrijdingsfestival Groningen pakt dit jaar de draad op na de coronapandemie maar is naar eigen zeggen genoodzaakt entreegeld te vragen.

Het Bevrijdingsfestival Groningen pakt dit jaar de draad op na de coronapandemie maar is naar eigen zeggen genoodzaakt entreegeld te vragen. Foto: Archief Reyer Boxem

Volgens woordvoerder Hans Coenraads van de gemeente Groningen zijn daar geen afspraken over gemaakt. ,,Er is nog niet over gesproken. Uiteraard hebben we veel contact met de directeur van het Bevrijdingsfestival Groningen. Het gaat erom dat hier een goed festival wordt neergezet. Daarna bespreken we hoe het is gelopen en hoe het verder moet.’’

Nieuws

menu