Het onderwijs piept en kraakt in de voegen. Theo Witte van de RUG trekt aan de bel: 'We stevenen af op een nationale ramp'

Overbelaste leraren die geen collega’s meer kunnen krijgen. De verslechterende kwaliteit van het onderwijs. Een overheid die geen regie neemt. Neerlandicus Theo Witte, RuG-vakdidacticus in ruste, trekt aan de schoolbel. Want het onderwijs moet gered, de leerkracht weer centraal en snel een beetje. „We stevenen af op een nationale ramp.”

Theo Witte trekt aan de schoolbel, schreef brandbrief aan de kamer over de verslechterende stand van zaken in het onderwijs, zet nu een Red Team op die adviezen gaat geven aan de overheid.

Theo Witte trekt aan de schoolbel, schreef brandbrief aan de kamer over de verslechterende stand van zaken in het onderwijs, zet nu een Red Team op die adviezen gaat geven aan de overheid. Foto: Marjorie Noë

Nee, hij wilde dat hij dat stuk niet had hoeven te schrijven. De brandbrief, Red het Onderwijs die Theo Witte eind vorig jaar naar de Tweede Kamer stuurde, telt acht dicht beschreven kantjes waarin de stand van Nederland als onderwijsland wordt belicht, en van het lezen van die brief word je niet vrolijk.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's