Dit fascinerende 'gluurhuis' op Funda is flink boven de vraagprijs verkocht (maar de kunst en kitsch krijgt de nieuwe eigenaar er niet bij)

De studeerkamer. Foto: Peggy Kral

De opvallende bovenwoning aan de Nassaulaan in Groningen is dinsdag verkocht voor 285.500 euro. Het huis van de overleden leraar Duits, Jacques Jacobs, stond te koop voor 225.000 euro. De belangstelling ervoor was overweldigend.

Dat kwam wellicht door de inrichting van de woning, die haast negentiende eeuws was. Wat daarmee gebeurt? Een antiekhandelaar komt kijken of het voor hem interessant is.

Jacques Jacobs kocht de woning in de jaren tachtig en noemde zijn huis Villa Wahnfried, zoals ook de woning van de Duitse componist Richard Wagner (1813 - 1883) heette.

Klassieke inrichting

Jacobs was een groot liefhebber van Wagner en van Duitsland. Hij vond dat hij een eeuw te laat geboren was en compenseerde dat door zijn hele huis tamelijk klassiek in te richten, met gestoffeerde muren, schilderijen in gouden lijsten, Perzische tapijten, zware gordijnen, kandelaars en boeken, heel veel boeken.

Jacobs overleed in januari op 72-jarige leeftijd. Toen zijn huis twee weken geleden op Funda te koop werd aangeboden, kreeg het zeer veel bekijks. Zo’n inrichting zie je vrijwel nergens.

Nieuws

Meest gelezen

menu