Het seksleven van de spin, en meer op actiedag Domies Toen Pieterburen

Domies Toen in Pieterburen Foto DvhN

Een lezing over het seksleven van de spin, een vogelexcursie en muziek. Vrijdag 9 augustus is in Pieterburen een actiedag voor behoud van Domies Toen.

De botanische tuin is van 10:00 tot 18:00 uur open en er zijn tal van activiteiten. In de theeschenkerij is een bloemenlunch. Ria Loohuizen, schrijfster van boeken over eten uit het wild, houdt een lezing en Trudy Beekman geeft een cursus botanisch tekenen. Peter Koomen vertelt over het seksleven van de spin en Jan Jaap Boehlé geeft een spinnenrondwandeling voor kinderen. Klaas Pieterman houdt een rondwandeling over Bijbelse planten en er zijn excursies over de geschiedenis van de borg, de kerk en de tuin.

Stinsenplanten

De actiegroep voor behoud van Domies Toen wil dat er meer aandacht komt voor de tuin omdat er zeldzame (stinsen)planten in staan. De groep stelt dat de landelijk erkende botanische tuin niet verloren mag gaan.

Financiële nood

De tuin verkeert in financiële nood. Z e krijgt jaarlijks 10.000 euro subsidie van de gemeente, maar dat is te weinig om de tuin goed te onderhouden, aldus het bestuur. Daar is rond de 24.000 euro per jaar voor nodig, een bedrag waarvan een groot deel naar de tuinman gaat. De gemeente zoekt naar een oplossing, maar die is nog niet voorhanden. Ze overleggen met eigenaar van de grond, Stichting Oude Groninger Kerken, en de provincie.

Noodklok

Als er geen extra geld op tafel komt, wil het bestuur van Domies Toen er per 1 oktober de stekker uit trekken. De actiegroep wil dat niet laten gebeuren. Ze luidt daarom vrijdag ook letterlijk elk uur de noodklok.

Nieuws

Meest gelezen

menu