Het voortdurende gehannes rond het Smurfendorp in Kropswolde. 'Samen komen we verder? Doe dat dan ook Midden-Groningen, als goed voornemen voor het nieuwe jaar'

Het Smurfendorp in Kropswolde of het beleg van bungalowpark De Leine. Hoe staat het er mee na een jaar vol bestuurlijke schermutselingen?

Bungalowpark De Leine in Kropswolde was vorig jaar ongewild een van de brandpunten van de gemeentepolitiek in Midden-Groningen.

Bungalowpark De Leine in Kropswolde was vorig jaar ongewild een van de brandpunten van de gemeentepolitiek in Midden-Groningen. Foto: Archief Peter Wassing

Aan weinig onderwerpen in Midden-Groningen werd vorig jaar zoveel inkt besteed als aan het beleg van bungalowpark De Leine − het Smurfendorp − in Kropswolde. Geen woonbestemming, illegale bewoners wordt de wacht aangezegd. Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht en een mogelijke verschuiving van het politieke krachtenveld is het tijd voor een tussenstand uit de mond van de betrokken partijen zelf. De bewoners, de ondernemers en de wethouder.

Lees ook

Nieuws

menu