Hetlaatstetafeltje.nl nu overal in het land

Screenshot website

De site Hetlaatstetafeltje.nl voor het boeken van restaurants heeft vanaf vandaag een landelijke dekking. Ruim 800 restaurants zijn er nu op aangesloten, aldus directeur Kars Potze.

De website is vorig jaar februari door het gelijknamige bedrijf in Groningen gestart. Het biedt restaurants gelegenheid per dag aan te geven of ze nog tafels beschikbaar hebben. Met kortingen oplopend tot 50 procent kunnen ze consumenten overhalen alsnog te boeken. De website krijgt een vergoeding per boeking, aldus Potze.

Reuring

De initiatiefnemer zegt het succes te danken aan de vrijheid die het systeem aan de restauranthouders geeft om aanbiedingen te doen. In het algemeen verschijnen de nieuwe aanbiedingen direct na middernacht op de website. ,,Maar de deelnemende restaurateurs hoeven niets, ze kunnen zelf de dag voor aanbiedingen bepalen, omdat ze nog wat tafels vrij hebben. Maar ze kunnen de aanbieding ook laten gelden voor een bepaald tijdstip. Bijvoorbeeld tot zes uur om reuring in de zaak te krijgen, of na acht uur ’s avonds’’, aldus Potze.

Filters

Voorwaarde aan deelname is dat de klanten ondanks de korting de maaltijden krijgen voorgeschoteld die op de kaart staan, aldus Potze. ,,De restaurants mogen niet op de kwaliteit interen.’’ Dat zou ook onverstandig zijn, aldus Potze, omdat de klanten de gelegenheid krijgen een publiekelijke beoordeling te geven. Restaurants kunnen daarmee – of tegen betaling – overigens geen plek op de aanbiedingenlijst verwerven. Het aanbod is iedere dag verschillend en de rangschikking is altijd willekeurig, aldus Potze. Bezoekers van de website kunnen wel filters instellen op type restaurants.

Hotels?

Potze is eigenaar van een online-marketingbureau in Groningen met 40 werknemers in dienst. Ze hoeven wat hem betreft niet stil te zitten, nu de restaurants in de laatste drie provincies van ons land ook op de website zijn aangesloten. Sinds kort kunnen bezoekers ook bioscoopkaarten bestellen. Wellicht komen daar diensten bij als het boeken van hotelkamers, aldus Potze.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu