Hippe Foodtruck tapt vanaf maandag bakje leut bij OZG

Paul en Renate Romijn bij hun foodtruck. Foto: Huisman Media

Bezoekers van het OZG kunnen vanaf maandag weer een bakje leut kopen. Niet in het sinds maart gesloten restaurant maar bij een hippe foodtruck.

Het meerdaagse Tjoeke Tjoeke Food Food festival in Huizen moesten ze al in maart schrappen vanwege de coronacrisis, net als nog een paar andere festiviteiten. Dat betekent dat de foodtruck van Paul en Renate Romijn uit Westerlee ook al sinds die tijd stilstaat en ze een inkomen mislopen. Vanaf maandag kan het stel weer een beetje geld verdienen. Niet op een festivalterrein, fair of braderie maar bij de entree van het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda.

Kunst en etenswaar

Artostiek heet hun bedrijf. Een vingerwijzing naar wat er bij de truck te koop is. Naast tosti’s, panini’s, flammkuchen, koffie en thee zijn dat schilderijen, niet eetbaar overigens. Wellicht een beetje vreemde combinatie, kunst en etenswaar, maar dat zit zo: Renate heeft de kunstacademie gedaan en houdt van schilderen. Ze heeft een voorliefde voor portretten en toont als bewijs het gezicht van Yvonne Jaspers. ,,Misschien zijn er bezoekers van het ziekenhuis die ook een portret van zichzelf willen.” Man Paul is van de kookkunst. ,,Hij maakt de lekkerste tosti’s. Echt smullen.”

OZG toont bezoekers gastvrijheid

Ze hadden hun bedrijfje net mooi aan de loop toen de crisis uitbrak. Dolblij zijn ze nu dat ze weer aan de bak kunnen, dankzij het OZG. Het ziekenhuis heeft de eigen kiosk en restaurant al sinds maart dicht. ,,Om onze gastvrijheid tegenover onze bezoekers te tonen, hebben we de foodtruck van een regionale ondernemer ingehuurd”, verklaart OZG-woordvoerder Annemerle Hoogvorst de komst van de foodtruck. ,,We hadden het eventueel zelf kunnen doen, maar vinden dat je dit aan een regionale ondernemer moet overlaten. We beginnen met een kleinschalig assortiment, met de mogelijkheid meer producten aan te bieden. Maar de koffie staat klaar vanaf maandagmorgen.”

Met een paar parasols en statafels wordt de omgeving van de truck aangekleed. OZG, Paul en Renate hopen dat de bezoekers het initiatief waarderen en er ook gebruik van maken. ,,Als het eenmaal goed loopt, kunnen we zelfs uitbreiden met extra tafels”, weet Hoogervorst. ,,Maar wel met inachtneming van de gezondheidsregels. We hebben gelukkig ruimte voldoende op ons terrein.”

Nieuws

Meest gelezen

menu