Hoe bedrijf je journalistiek in tijden van corona? Je hoort het in de nieuwe aflevering van onze podcast Stamcafé het Noorden

De behandeling van coronapatienten in Het Amphia Ziekenhuis in Breda Foto: ANP

Journalisten zitten graag bovenop het nieuws. Zo ook tijdens de coronacrisis, maar dan wel op anderhalve meter afstand.

Voor onze twee-wekelijkse podcast Stamcafé Het Noorden vroeg podcastmaker Marjolein Knol drie journalisten een audiodagboek bij te houden over hoe zij nu te werk gaan. Want hoewel we tijdelijk stilstaan, blijft het nieuws stromen.

Eva Hulscher van RTV Noord heeft het als gezondheidsspecialist drukker dan ooit en rent de trap op en af naar haar zolderredactie. Sportverslaggever Niels Dijkhuizen van RTV Drenthe ontdekt zijn groene vingers nu de bal niet meer over de velden rolt. Thereza Langeler van Dagblad van het Noorden zoekt haar weg tussen hard coronanieuws en berichten die voor de noodzakelijke afleiding moeten zorgen. Stamcafé het Noorden is te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en www.dvhn.nl .

Elke twee weken een nieuwe aflevering

Heb jij een goed idee voor een onderwerp of wil je reageren op de aflevering? Dat kan! Spreek je vragen/opmerkingen in op je dictafoon en mail dat door naar stamcafe@dvhn.nl . Of stuur via whatsapp een spraakberichtje naar 06-50859628. Wie weet hoor je jezelf terug in de volgende aflevering.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu