Pipomasker, luchtdrukpistolen en tassen vol geroofd geld: hoe een violist van het Drents Kamerorkest toevallig werd ontmaskerd als het brein achter vier overvallen

Hij werkte als goudsmid, speelde viool in het Drents Kamerorkest en had verkering met een leuke dame uit Haren. Op 21-jarige leeftijd had Tele van G. de zaakjes in zijn leven ogenschijnlijk goed voor elkaar, maar de jonge Groninger had ook een hele andere kant. Als ‘meesterbrein van de pipo’s’ moest hij vijftig jaar geleden voor de rechter in Assen verschijnen. Tele raakte alles kwijt.

Foto ter illustratie: Shutterstock

Foto ter illustratie: Shutterstock

Eerst denkt hij nog dat het een grap is. Een heel slechte zelfs. Maar als er drie pistolen op hem worden gericht, staat de heer Westerhof aan de grond genageld. Er lopen drie gemaskerde mannen in zijn keuken: eentje met een clownsmasker voor zijn gezicht en twee anderen hebben een nylonkous over hun hoofd getrokken. ,,Nee, dit is geen grap. Handen omhoog en kom op met het geld, dat je vandaag ontvangen hebt”, bijt één van de overvallers de bankdirecteur uit Haren toe. Westerhof gaat hen voor naar de kluis.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's