Hoe erg hakt corona erin op de RUG? Is studeren straks nog hetzelfde? De twee hoogste universiteitsbazen waren te gast in DVHN Live

Al in het begin van de coronacrisis, halverwege maart, gingen de deuren van de Rijksuniversiteit Groningen op slot en dat zijn ze nog steeds. Maar langzaam maar zeker is er ook in het universitair onderwijs steeds een beetje meer mogelijk. Wat dat is, bespreken we vrijdag 29 mei in DVHN Live.

Wat betekent de coronacrisis voor de RUG, waar dit collegejaar meer dan 32 duizend studenten ingeschreven staan? Hoe moet het nu bijvoorbeeld met al die buitenlandse studenten? Komen die wel weer terug? Hoe gaan tentamens, afstudeertrajecten en promoties? Hoe gaan de colleges er in de toekomst uitzien? Ook digitaal? En wat betekent dat voor studenten, voor docenten, hoogleraren en het studentenleven?

Genoeg stof voor een goed gesprek met de twee hoogste bazen van de RUG: rector magnificus Cisca Wijmenga en bestuursvoorzitter Jouke de Vries. We spraken ze vrijdag uitgebreid in DVHN Live.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
DVHN Live
Coronavirus
Aanrader van de redactie
Video
menu