Hoe gaan noorderlingen om met het coronavirus? RUG-hoogleraar beantwoordt vragen over onderzoek Lifelines

Prof. dr. Jochen Mierau: ,,Alleen samen krijgen we het virus onder controle." Foto: Eigen foto

Wat doet de coronapandemie met noorderlingen? Hoe gaan ze er mee om? Deze en andere vragen kwamen donderdag vanaf 16.30 uur aan bod in een online livesessie met hoogleraar Jochen Mierau van de Rijksuniversiteit Groningen.

Mierau is onderzoeker en wetenschappelijk directeur van de Aletta Jacobs School of Public Health. Hij gaat in gesprek met DvhN-verslaggever Arend van Wijngaarden over het grote Lifelines corona-onderzoek.

Lifelines verzamelt al sinds 2006 gegevens en lichaamsmaterialen van meer dan 167.000 mensen uit Noord-Nederland. Deze gegevens worden gekoppeld aan nieuwe data uit huidig onderzoek naar het coronavirus.

Gevolgen

Zo kunnen bijvoorbeeld erfelijke en omgevingsfactoren worden opgespoord, die mede bepalen of iemand ernstig ziek wordt van het coronavirus of juist milde klachten ontwikkelt. Bijzonder is dat het ook de psychische en maatschappelijke gevolgen van de COVID-19-pandemie in kaart brengt.

Mensen kunnen via deze link vragen stellen . Het gesprek met Mierau begint om 16.30 uur en is ook te volgen via dvhn.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu