Hoe gaat het in coronatijd met Max van Brownies & Downies? 'Ik mis het bedienen van gasten, de gesprekjes en vooral mijn collega's'

Max vindt het lastig dat hij niet meer kan werken.

Brownies & Downies deelde dinsdag een fijne video op Facebook. Alle werknemers hielden een papier met daarop een woord vast. Door de beelden achter elkaar te monteren ontstond een mooie boodschap: 'Lieve gasten, we missen jullie, elkaar, de gezelligheid, kopjes koffie, allerlekkerste brownies en heerlijke broodjes. Stay home, and stay safe.'

Max, die viraal ging met de filmpjes met Kraantje Pappie, schitterde bij Down met Johnny en altijd rondloopt met een aanstekelijke glimlach, speelt een van de hoofdrollen. Plots gaan de gedachten naar hem en zijn collega’s. Voor iedereen is het wegvallen van werk, sociale contacten en regelmaat pittig. Maar voor deze groep is het allicht nog moeilijker te verteren. Alle reden dus om even contact op te nemen met de 22-jarige Stadjer, die op Facebook zit en uitstekend met Messenger overweg kan.

'Dat maakt het extra moeilijk'

Om direct met de deur in huis te vallen: Max vindt het lastig dat hij niet meer kan werken. ,,Vooral dat het nog heel lang kan duren, vind ik moeilijk. Ik mis het bedienen van gasten, de gesprekjes en vooral mijn collega’s”, biecht hij op.

Dat betekent echter niet ze geen contact meer met elkaar hebben. ,,We hebben een groepsapp met collega’s, dat is heel leuk. En ik kreeg een kaartje van Frank en Nicole, de eigenaren. Dat vond ik heel lief." Tegelijk snapt de Stadjer dat er iets moet iets moet gebeuren.

Max: “Het is een wereldwijde ziekte. En het is heel besmettelijk. Dus je moet goed je handen wassen. En je moet thuis blijven. Want je kan heel ziek worden en er gaan ook veel mensen dood. En dat is heel erg.”

Ondanks dit begrip, denkt Max dat het voor hem en zijn collega’s extra moeilijk is. ,,We vinden het allemaal heel erg fijn om bij Brownies & Downies te werken. Dan weten we precies wat we elke dag moeten doen. Dat valt nu allemaal weg. Dat is heel gek en maakt het problematischer."

'Ik slaap elke dag uit'

De moeder van Max is ook nog eens kwetsbaar, wat het er allemaal niet makkelijker op maakt. ,,Mijn broer en vriendin kunnen daardoor niet langskomen en ik mis ze heel erg. En voor mijn vrienden geldt hetzelfde.”

Ondanks de heimwee komt Max de dagen tot nu prima door. ,,Ik slaap elke dag uit tot een uur of tien”, lacht Max. En hij leest veel. “Ik heb een enorme berg stripboeken en ben nu bezig met een boek over Anne Frank. Verder kijk ik veel tv, YouTube en ik probeer mijn ouders te helpen.”

Zo onderhoudt hij zijn horeca-skills ook nog eens. ,,Ik ga nu erg vaak kopjes koffie zetten voor mijn ouders. Dan kan ik ze mooi bedienen. En ik help met opruimen, eten koken en de vaatwasser uitpakken."

Tot slot heeft de barista een boodschap voor de gasten van Brownies&Downies, Stadjers, studenten en Ommelanders: ,,Pas goed op jezelf en anderen. Blijft thuis! En hopelijk zien we elkaar snel weer in goede gezondheid. Dan kunnen we weer gaan werken en genieten. En wees lief voor elkaar.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
Aanrader van de redactie
menu