Hoe is het om weer voor de klas te staan? Vijf juffen vertellen in onze podcast over lesgeven in coronatijd

Lesgeven mag weer in de klas.

Dit was de week van de eerste voorzichtige versoepeling. Met eindelijk: de gedeeltelijke heropening van de basisscholen. In de nieuwe aflevering van podcast Stamcafé het Noorden vertellen juffen hoe het ze verging.

Podcastmaker Marjolein Knol vroeg vijf juffen van scholen in Groningen, Hoogeveen, Hoogezand en Hoogkerk te vertellen hoe zij de terugkeer van hun leerlingen hebben ervaren en hoe zij zich hebben voorbereid op het geven van de eerste lessen op anderhalve meter.

Dat blijkt in de praktijk lastiger dan op een kantoor wordt bedacht. Want wat doe je bijvoorbeeld als een kind getroost moet worden? Is ieder lokaal wel in te richten als miniverkeerspark? Kan het zijn dat kinderen het luisteren hebben verleerd? Juf Rosanne, juf Eline, juf Anne-Lotte, juf Rosa en juf Daniëlle verbaasden zich en zochten naar oplossingen.

Stamcafé het Noorden is te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en je favoriete podcast-app.

Elke twee weken een nieuwe aflevering

Heb jij een goed idee voor een onderwerp of wil je reageren op de aflevering? Dat kan! Spreek je vragen/opmerkingen in op je dictafoon en mail dat door naar stamcafe@dvhn.nl . Of stuur via whatsapp een spraakberichtje naar 06-50859628. Wie weet hoor je jezelf terug in de volgende aflevering.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Podcast
menu