Hoe moet het verder met de Suikerzijde in Groningen, nu de rechter de bouw stilgelegd heeft? 'Ik heb echt alle vertrouwen in ons plan. Maar ik baal wel.'

Een flinke kink in de kabel voor een groot Gronings bouwplan: er mag niet verder gewerkt worden aan de Suikerzijde totdat de Provincie uitspraak doet in de bezwaarzaak van negen natuurorganisaties. Dat kan maanden duren. Wat ging er mis, en wat moet er nu gebeuren?

Door de jaren heen zijn de vloeivelden van de voormalige Suikerfabriek in natuurgebied veranderd. Binnenkort wil Groningen er huizen bouwen.

Door de jaren heen zijn de vloeivelden van de voormalige Suikerfabriek in natuurgebied veranderd. Binnenkort wil Groningen er huizen bouwen. Foto: Archief DVHN / Peter Wassing

De geoorde fuut, de water- en meervleermuis, en een stel zeldzame weidevogels. Ze zullen er zelf niks van meekrijgen, maar zij zijn de reden dat de gemeente Groningen en een collectief natuurorganisaties al maanden lijnrecht tegenover elkaar staan. Donderdag kreeg het geschil een nieuwe wending.

Nieuws

menu