Hoe moet het verder met de tatoeage van Judith uit Musselkanaal die niet af is door een verbod op de inkt?

Judith uit Musselkanaal heeft een tattoo die niet af is door een verbod op inkt: Hoe nu verder?

Op de rug van Judith Hooiveld-Schoo uit Musselkanaal prijkt een groot kleurig kunstwerk van de Disney klassieker Belle en het Beest. Een klein stukje van de reusachtige afbeelding is nog niet ingekleurd en Judith vraagt zich af of dat ooit nog kan.

„De onderkant is gelukkig helemaal af, maar aan de bovenkant moet nog een stuk worden ingekleurd. Ik denk dat daar nog wel twee sessies voor nodig zijn”, vertelt Judith.

Sinds begin 2022 gelden strengere eisen voor tatoeage-inkt: er zijn veel minder stoffen toegestaan en alle stoffen in de inkt moeten op het etiket staan. De kleuren blauw en groen zijn daardoor niet meer beschikbaar. Sommige ingrediënten zouden mogelijk kankerverwekkend zijn.

Over eventuele risico’s van de inkt maakt Judith zich geen zorgen: „Voor ik zelf tatoeage nam heb ik research gedaan, ik heb goed verdiept in de soorten inkt en de risico’s. Juist omdat ik voor veel zaken allergisch ben.”

„Hoe het nu verder moet vind ik een hele goede vraag. Ik hoop op een oplossing van de fabrikanten, maar de vraag is of dat gaat gebeuren.” Op dit moment zijn de tatoo-shops dicht vanwege de lockdown en dat is ook de oorzaak dat het kunstwerk op de rug van Judith nog niet af is. „Mijn tatoeëerder is gelukkig heel inventief, misschien is het werk af te maken met de kleuren die overblijven. Maar of het dan zo wordt als je graag zou willen is de vraag”, aldus Judith.

Nieuws

Meest gelezen

menu