Hoe start ik een bedrijf zonder managers? Telecombedrijf Voys uit Groningen werkt aan e-book over zelfsturing

Het begon met een oproep aan iedere Nederlandse professional die ervaring heeft binnen een bedrijf zonder managers. Uiteindelijk leidde het initiatief van telecomprovider Voys uit Groningen tot het e-book Starten met zelfsturing.

Markt Vletter, directeur-eigenaar van het Groningse telecombedrijf Voys.

Markt Vletter, directeur-eigenaar van het Groningse telecombedrijf Voys. Foto: Archief/Corné Sparidaens

Volgens eigenaar Mark Vletter liggen er negen hoofdstukken op tafel. ,,Het wordt een bijbel met een uitgebreide handleiding voor iedereen die met zelfsturing wil beginnen of droomt over het starten van een zelfsturend bedrijf.”

Samen met oud-medewerker Jorg Vletter deelde hij in het verleden al veel ervaringen over zelfsturing. Aan het zogenaamde opensource boek werken meerdere co-auteurs mee.

‘Andere inzichten’

,,Het boek geeft niet alleen verdieping, maar het brengt ook andere inzichten”, zegt Vletter. ,,Door het werk van co-auteurs is de kwaliteit van het eindresultaat hoger en universeel toepasbaar. Hierdoor gaat het boek niet alleen over zelfsturing, maar vangt het ook voorbeelden uit de praktijk”.

Co-auteur Nadine Smalbil: ,,Het is een e-book geworden vanuit verschillende invalshoeken en achtergronden waardoor het boek voor iedereen interessant is. Meeschrijven aan Starten met zelfsturing levert interessante onderlinge gesprekken en kritische discussies over zelfsturing op.”

Het uiteindelijke e-book zal 24 tot 30 hoofdstukken beslaan. De eerste negen zijn inmiddels op de website van Voys gepubliceerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu