Hoe was Groningen betrokken bij slavernij en welke sporen zijn er nog te zien in de stad? Manifestatie Bitterzoet Erfgoed geeft hier volgend jaar antwoord op

Slavernijverleden onder de loep

Groningen had, meer dan andere plaatsen in Nederland, te maken met het slavernijverleden. Daarom besteden musea, erfgoedinstellingen, culturele en educatieve organisaties uit stad en provincie Groningen van 18 februari tot 12 september met de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed aandacht aan dit slavernijverleden en de doorwerking hiervan.

Zeven maanden lang organiseren vele samenwerkende partners in Groningen volgend jaar exposities die onderdelen van het slavernijverleden belichten. Uiteenlopende activiteiten waaronder muziek, theater, dans, spoken word en literatuur versterken het verhaal.

Centrale vragen

Tijdens Bitterzoet Erfgoed staan vragen centraal als: Hoe was Groningen betrokken bij slavernij? Welke sporen van het slavernijverleden zie je? Welke effecten zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar in de maatschappij?

Op 18 februari wordt de manifestatie geopend in het Forum Groningen en gaan de exposities in het Groninger Museum, de Akerk en Museum Nienoord van start. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende partijen op www.bitterzoeterfgoed.nl.

Nieuws

Meest gelezen

menu