Homoseksuele stagiair haalt zijn gelijk

Geen stage voor Bas (25), want hij heeft een vriend

Het College voor de Rechten van de Mens heeft de Groningse staigiair Bas van der Meer in het gelijk gesteld.

Dit schrijft Bas van der Meer op zijn Facebookpagina.

Bas van der Meer (25) mocht geen stage lopen bij het tuinbedrijf A. Th. De Boer omdat hij homoseksueel is. De student Small Business & Retail Management kreeg een mail van het bedrijf in Drachten: ,,Wij zijn een Christelijk bedrijf en voor ons is dit een punt waar we ons niet mee verenigingen mogen. Daar God dit uitleven van je seksuele geaardheid nergens in zijn Woord goedkeurt, maar wel afkeurt, en voor ons zijn Woord als richtsnoer geldt, kunnen we je niet aannemen.''

,,Het is nodig op dit moment dat wij kleur bekennen en dat is niet iets wat je zo even doet Bas, dat weet jij denk ik heel goed, beter dan ik in ieder geval. Het is echter wel zo dat wij met dit besluit meer vrede hebben'', schrijft eigenaar Hendrik de Boer van het dier- en tuinbedrijf.

Aangifte
Van der Meer deed aangifte en diende een klacht in bij het College voor de Rechten van de Mens. Hier heeft hij nu reactie op.

Het College kan geen straffen uitdelen, maar een uitspraak kan wel goed van pas komen in de rechtszaal, als Bas aangifte doet. Mocht het zo zijn dat hij studievertraging oploopt door het mislopen van de stage, kan hij – met de uitspraak van het College – een schadeclaim indienen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu